• MARKNADSLEDANDE PÅ DECENTRALISERAD BOSTADSVENTILATION

  • Telefon

    03-222 222 10

  • MARKNADSLEDANDE PÅ DECENTRALISERAD BOSTADSVENTILATION

  • Telefon

    03-222 222 10

Decentraliserad ventilation – det nya valet för bostäder

Bostäder med centralt ftx

Traditionell FTX tar plats

Står man inför behovet att installera ventilation i en bostad så förstår man snabbt vilket oerhört stort ingrepp det blir – dyrt, komplicerat och ofta en svår kompromiss mellan vad man vill ha – och vad man kan få. Många ägare till bostäder har velat ha ett alternativ till det som funnits på marknaden.

De traditionella ventilationssystemen kräver att man har ett stort aggregat placerat centralt, som sedan använder ett kanalsystem för att transportera luften till och från rummen.

Decentraliserade ventilation för bostäder fungerar precis tvärtom. 

 

Bostäder med centralt ftx

Centraliserad FTX

Bostäder med decantraliserad ftx

Decentraliserad FTX

Decentraliserad ventilation använder kortaste vägen för att byta luft, genom ytterväggarna, samtidigt som den värmeåtervinner upp till 90%. Inga kanaler – inget stort och bullrigt fläktaggregat, bara filtrerad och ren, varm luft. Energy Building använder LUNOS ventilationssystem, som är ett världsledande märke inom segmentet.

Eftersom ventilationsfläktarna sitter i 160 millimeters rör i ytterväggarna så vinner man boyta, eftersom detta system i övrigt är helt kanallöst.

Man är redan från början säker på att man får ett ventilationssystem som kommer klara framtida krav på både bra luft men även extremt lågt energiuttag. NNE-krav är inget problem. LUNOS ventilation sitter redan idag monterat i hus som är byggda med de hårdaste energi och miljökraven i världen.

 

Det är lätt både för arkitekter och konstruktörer att projektera för LUNOS ventilation i ett hus, detta gör att planeringsarbetet går snabbare och färre kompromisser i val av byggnadstyp och byggmaterial behöver göras. Mindre hänsyn behöver tas till val av konstruktion, eftersom placeringen är så oerhört flexibel.

Bostäder ventileras decentraliserat

LUNOS E2 i vägg

Antingen ser man till att husfabriken förbereder för rör i väggarna, eller så kärnborrar helt enkelt igenom ytterväggarna där ventilationsenheterna ska sitta, både detta och monteringen klarar den vanliga arbetsstyrkan av snickare och elektriker – ingen ventilationsfirma krävs

LUNOS ventilation kräver ingen expertis på plats för att trimma in ventilationen. När det är färdigmonterat så är det också driftklart. Den är också oerhört lätt att använda med få rörliga delar, och smidig styrning. Energy Building bidrar med all nödvändig support både före och efter installationen.

LUNOS EGO för bostäder

LUNOS EGO Hybridenhet

Driftkostnaderna är extremt låga, en tiondel av vad traditionella system kräver. Elmotorerna är små och sitter i direkt anslutning till luften de flyttar. Kanalrengöringar behövs inte och filterbyten görs lätt och verktygslöst av användaren själv.

LUNOS system innebär att användaren också får tillgång till en kallventilation, som ger ett mervärde när de långa varma sommardagarna är här. Har man ett befintligt hus och behov av luftförbättring, kanske på grund av byte till tätare fönster, eller problem med radon, eller helt enkelt att huset är dragigt och behöver tätas, så har det aldrig varit enklare att lösa problemet än med detta ventilationssystem. Detta gör det till ett klokt val för de flesta befintliga bostäder.

LUNOS E2 decentraliserad ventilation för bostäder

LUNOS E2 – parhästen

Installation påverkar inte heller brandceller, det kan styras individuellt i olika delar av huset efter tycke och behov. Mångfalden av olika tillval i Energy Buildings produktsortiment gör att man själv väljer utseendet på sin ventilation, både inne och ute.

En annan fördel med LUNOS ventilation är att det är utbyggbart. Känner man att man vill ha bättre luft så kan man börja med att sätta in ett par fläktar som LUNOS E2. I vilket normalstort hus som helst så kommer man märka skillnad redan där och då. Ett enda par har kapacitet att byta ut 38 000 liter luft i timmen – och återvinna upp till 90% av rumsvärmen under tiden! Vill man sedan utöka så är det bara att koppla på fler enheter, eftersom man redan har vad som behövs vad gäller strömtillförsel och styrning.

LUNOS Innerkåpa decentraliserad ventilation

Stilren ventilation

Bostäder med nöjda människor

Fria luftvägar med LUNOS

Oavsett så får man bättre luft och renare luft eftersom all luft passerar genom filter ända ned till pollennivå. Och allt detta får man utan att behöva ha dåligt samvete för miljö eller ekonomi eftersom LUNOS leder utvecklingen inom hållbar ventilation inom bostäder.

Energy Building gör allt utom att montera, men att montera vår ventilation är enkelt – vi guidar Er genom processen!

 

 

 

 

Använd vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med oss – klicka här! >>

Här är några bostäder som installerat LUNOS decentraliserade ventilationssystem från Energy Building >>

 

· © 2017 Energy Building - Decentraliserad ventilation · info@energybuilding.se ·