Frånluft

Ventilation utan värmeåtervinning

På denna sida har vi samlat de ventilationsenheter som arbetar med frånluftsventilation. Här hittar du en av marknadens absolut främsta badrumsfläktar samt frånluftsfläktar för husets övriga funktionsutrymmen.

 

 

LUNOS badrumsfläkt

 

Decentraliserad Ventilation LUNOS

 

 

LUNOS Silvento – en fläkt för dusch och bad

 

LUNOS Silvento badrumsfläkt

Se videopresentation om LUNOS Silvento

 

Frånluftsventilation i absolut toppklass

Silventoserien:

Bild på LUNOS fabrik

LUNOS fabrik

LUNOS Silvento har axlat ett storartat arv. Sedan många decennier tillbaka har LUNOS flaggskepp varit dessa utomordentligt pålitliga och effektiva radiala utsugsfläktar. LUNOS nyaste generation har kommit i Silvento EC. En liten men ytterst effektiv och trycksäker fläkt som kan installeras både infällt och utanpåliggande, i vägg eller tak, i kanal eller schakt. Monterar man en Silvento så kommer man ha en snygg, pålitlig och diskret ventilation under väldigt, väldigt många år framöver.

 

Miljövänlig motor:

Motor till LUNOS Silvento frånluftsventilation

EC-motor

I nya LUNOS Silvento sitter en strömsnål men mycket kraftfull radial EC-motor som matas direkt med 230 V. Detta gör den både starkare men också tystare än sina föregångare trots att den inte förbrukar mer än 1,8-6,2 Watt. Den nya motorn gör också att flödena kan varieras mer, så den numera arbeta steglöst med mellan 15-60 kubikmeter i timmen. Fläktenheten är klassad med IPX5, vilket gör att man får montera den i våtrumszon 1.

 

 

 

Flexibilitet:

LUNOS Silvento frånluft i taket

Takmontering

LUNOS Silvento badrumsfläkt

Väggmonterad

LUNOS Silvento har en mängd olika tillval i sin produktportfölj beroende på användningsområde. Det finns olika styrningar, basmodul eller fuktstyrd vilket gör att man får precis det man behöver och vill ha. Det finns inte mindre än 9 olika fläktchassin, både vanliga samt brandklassade och ett som möjliggör att man ventilerar två rum med en enda Silventofläkt. Denna mångsidighet gör att det praktiskt taget inte finns ett utrymme som man inte kan ventilera med LUNOS Silvento.

 

Här kommer du till produktsidan för Lunos Silvento

 

 

Decentraliserad Ventilation LUNOS

 

LUNOS RA 15-60 – Decentraliserad frånluftsventilation

LUNOS RA 15-60 i poolrumLUNOS RA 15-60 Frånluftsventilation

 

LUNOS 160-serie decentraliserad ventilation

 

 

F-ventilation med senaste tekniken

Anpassningsbar:

Bekväm ventilation med LUNOS

Ren luft för alla

Vare sig man behöver integrera en frånluftsfunktion i sitt värmeåtervinnande ventilationssystem eller behöver förstärka en självdragsventilation så är LUNOS RA 15-60 ett bra val. Många gånger vill man kunna snabbt ventilera ut ånga från ett badrum eller tvättstuga, matos från ett köksområde, eller kunna ventilera ut för varm luft från en ovanvåning. Genom sitt utförande passar därför RA 15-60 bra in som frånluftsenheten i en hybridventilation. Har man problem med förhöjda halter av radon som ska hanteras med frånluft så är denna enhet ett bra alternativ för driftsäker och driftekonomisk luftsanering.

 

Drivkraften:

Fläktmotor till LUNOS RA 15-60

Radial fläkt

I RA 15-60 har LUNOS för första gången monterat en av de minsta radiala fläktarna som tillverkats för bostadsventilation, och placerat denna i en enhet för placering i ett 160-rör. Radialfläktar har både tyst drift och skapar ett konstant tryck i sitt frånluftsflöde vilket gör att ventilationskanalen verkligen blir envägs.

Detta gör också att väldigt lite ljud kommer in från utomhusmiljön genom kanalen där LUNOS RA 15-60. För att ytterligare minimera uppkommande ljud har LUNOS placerat en rad ljudfällor i kanalen, allt för att maximera funktion kontra komfort. Som namnet antyder så kan den radiala fläkten suga ut mellan 15-60 kubikmeter luft i timmen, och det gör den med sin effektiva EC-motor som drar så lite som mellan 0,6-7,2 W, och drivs med svagström.

 

Utseende:

LUNOS Innerkåpa i glas

Innerkåpa i glas

Standard yttergaller från LUNOS

Decentraliserat ventilerat

Tack vare att RA 15-60 är en del av LUNOS 160-serie så är monteringsrör samt både ytterdelar och innerdelar samma som till LUNOS E2. Så man får ett enhetligt utseende på hemmets ventilation. Det finns stora valmöjligheter i hur man vill att de synliga delarna ska se ut, både i form och färg.

 

 

 

 

Här kommer du till produktsidan för LUNOS RA 15-60

 

Decentraliserad Ventilation LUNOS

 

LUNOS EGO som frånluftsenhet

LUNOS EGO Decentraliserad ventilation

Se videopresentation om EGO

Decentraliserad ventilation i badrum

Välventilerat badrum

 

 

 

 

 

 

 

Hybridenhet:

LUNOS EGO har ju en värmeväxlare av keramisk sten. Det vanligaste användningsområdet för denna smarta produkt är som värmeåtervinnande ventilation med förmåga till frånluft. Men givetvis kan man även ha den som effektiv frånluftsfläkt som kan arbeta med värmeåtervinning när man så vill eller behöver. Med LUNOS EGO hybridenhet behöver man inte välja eftersom man får båda möjligheterna!

Här kommer du till produktsidan för LUNOS EGO